advertentie Miso Oriental Header

Huisartsen Arcen geven geen hand meer

Bij huisartsenpraktijk de Dolgraard in Arcen krijgen patiënten geen hand meer als ze de huisarts bezoeken. Dit besluit heeft de praktijk genomen uit voorzorg tegen het coronavirus.

Handenschudden is een van manieren waarop het virus kan worden overgebracht van persoon naar persoon. Door dit achterwege te laten wordt het risico op besmetting kleiner. Het besluit om geen handen te geven heeft de praktijk in Arcen zelfstandig genomen. Het is geen besluit van Cohesie, het samenwerkingsverband van huisartsen in Noord-Limburg. Bij Cohesie volgen ze de richtlijnen van het RIVM en de GGD. 

Goed voorbereid

Carla van Velden van Cohesie laat aan Omroep Venlo weten dat de huisartsenzorg in Noord-Limburg goed voorbereid is. 'Mocht er een uitbraak komen in deze regio, liggen de draaiboeken klaar. Ook is er een crisisteam dat van dag tot dag kijkt of er dingen moeten worden aangepast. Zolang er geen uitbraak is in onze regio, is het van belang om mensen niet onnodig ongerust te maken.'

VieCuri

Bij ziekenhuis VieCuri volgen ze ook de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Wel is er op de Spoedeisende Hulp en de Eerste Hart Hulp speciale aandacht voor het herkennen van de symptomen van het coronavirus. Op deze afdelingen komen mensen binnen zonder verwijzing van de huisarts.