Horster uitgeverij als redder van de Blerickse Krant

Liefhebbers van de Blerickse Krant kunnen opgelucht ademhalen: ook in 2020 zal het huis-aan-huisblad om de twee weken in Blerick, Hout-Blerick en Boekend in de bus vallen. 

De redding voor de krant komt uit Horst. Uitgeverij Kempen Media heeft de krant gekocht en gaat op de huidige voet verder. 'De inwoners van Blerick zullen de oude vertrouwde Blerickse Krant blijven ontvangen', zegt uitgever Eric van Kempen. Het echtpaar Luud en Lenie Smeets dat de afgelopen 26 jaar de krant uitgaf, stopt daar eind dit jaar mee.

Maas

De uitgeverij is nu verantwoordelijk voor het verspreiden van Hallo Venray, Hallo Peel en Maas en Hallo Horst aan de Maas. Blerick vormt volgens Van Kempen geen opmars in het Venlose. 'De Maas vormt de grens van ons verspreidingsgebied', zegt hij. 'Veel artikelen die nu in de Blerickse Krant verschijnen worden aangeleverd, we hopen dat de Blerickse verenigingen dat ook blijven doen. Daarnaast hebben we een team van redacteuren dat nu ook in Blerick actief zal worden.'

Echtpaar

Zoals gezegd werd de Blerickse Krant de afgelopen 26 jaar vormgegeven door het echtpaar Luud en Lenie Smeets. De krant kent een oplage van 12.000 exemplaren. Afgelopen september spraken Luud en Lenie over hun nakende afscheid en wat toen nog leek, het einde van de Blerickse krant.