advertentie

Horeca in Infocentrum Groote Heide

Onder de naam Gasterij Groote Heide opent volgende week in het infocentrum van Stichting het Limburgs Landschap aan de Hinsbeckerweg een nieuwe horecagelegenheid. 

Het Venlose echtpaar Toos en Jos Nowacki gaat na een leven lang werkzaam te zijn geweest in de zorg Gasterij Groote Heide uitbaten. Al begon Jos wel ooit in de hotelbranche. Hij brengt dus de ervaring in de horeca. Het was ook Jos die al langer de wens koesterde om op de Groote Heide aan de slag te gaan.

Achtertuin

'We zijn hier altijd veel gekomen met de kinderen en de hond, de Groote Heide voelt als de achtertuin van Venlo. En net als veel Venlonaren was het voor ons onbegrijpelijk dat er op de hei geen gelegenheid was om een kopje koffie te drinken of naar de wc te gaan. Daarvoor moesten we naar Duitsland wandelen', zegt Jos. Jarenlang zocht eigenaar Stichting het Limburgs Landschap naar een uitbater voor het informatiecentrum. Die is nu dus gevonden in het echtpaar Nowacki. 'Ik ben zestig jaar en wilde nog een keer een eigen zaak. Het was nu of nooit', zegt Jos. 

Gastheer

Gasterij Groote Heide wordt woensdag officieel geopend, een dag later gaat de gelegenheid open voor publiek. Vanaf dat moment zijn Toos en Jos de gastheer en gastvrouw op de Venlose hei. 'Tot november zijn we van woensdag tot en met zondag open. Op de maandagen en dinsdagen kan de ruimte gehuurd worden voor lezingen, koffietafels of andere bijeenkomsten', zegt Toos. Daarnaast wil het echtpaar mensen met een handicap de mogelijkheid bieden in de gasterij te werken. 

advertentie

Lees ook deze artikelen