Hoofdverdachte uit Venlo (58) aangehouden in groot drugsonderzoek

De politie heeft in een groot drugsonderzoek een 58-jarige Venlonaar aangehouden en vier woningen in de gemeente Venlo doorzocht. De man is eerder veroordeeld tot zes jaar cel in België en negen jaar in Duitsland.

Dat meldt crimesite.nl. De invallen vonden maandagochtend plaats op twaalf locaties in Limburg en Noord-Brabant. Behalve de hoofdverdachte uit Venlo heeft de politie nog verdachten uit Ospel (34) en Aarle-Rixtel (41) aangehouden. In negen woningen en drie bedrijfspanden zijn invallen gedaan. Drie van die woningen liggen in Venlo en één in Tegelen. 

EncroChat

De aanhoudingen konden plaatsvinden omdat de verdachten communiceerden via de eerder dit jaar gekraakte chatdienst EncroChat. Politie en justitie konden ongemerkt meekijken. Bij de doorzoekingen van vandaag zijn administratie, telefoons, drugs en apparatuur voor de productie van synthetische drugs in beslag genomen. 

Goudhaan

De politie kreeg op 7 april van dit jaar een melding van een sterke chemische geur die van een woning in Venlo af kwam. De politie doorzocht de woning en nam daarbij 200 kilo grondstof voor methamfetamine in beslag. Deze vondst luidde de start in van het grootschalige onderzoek dat de naam Goudhaan kreeg.