advertentie

Hockeyclubs: ‘Geen middelen, geen fusie’

Als de gemeenteraad geen geld vrijmaakt om alsnog een verhuizing naar sportpark Vrijenbroek mogelijk te maken in 2020, kan er geen sprake zijn van een fusie. Dat stellen de drie hockeyclubs in de gemeente.

Uitstel geen optie

Uitleg van wethouder Alexander Vervoort heeft de drie clubs weinig vertrouwen gegeven in een goede uitkomst, zo laten ze weten. Ze klimmen daarom in de pen om een brandbrief te schrijven aan de gemeente. Vanavond komen de drie clubvoorzitters bijeen om de laatste hand te leggen aan het schrijfsel. Waar ze het in ieder geval al over eens zijn is dat uitstel van de fusieplannen geen optie is.

Verwarring

De presentatie van de begroting leidde vorige week tot de nodige verwarring bij de clubs. Daarin stond letterlijk dat 'het creëren van een gezamenlijke accommodatie voor de hockeyclubs in 2020 niet haalbaar is.' Wethouder Alexander Vervoort nuanceerde dit door te stellen dat de tekst in de begroting was ingehaald door de werkelijkheid en alle seinen op groen stonden. Nu komt de gemeente daar opnieuw op terug. 

Volgens een gemeentewoordvoerder moeten de clubs eerst een businesscase overleggen en moeten financiële risico’s nog in kaart worden gebracht. Dit zou kunnen leiden tot uitstel voor een verhuizing. Er wordt daarbij wel opgemerkt dat dit een fusie niet in de weg zou hoeven staan. Bestuurlijk zou de fusie al geformaliseerd kunnen worden. Er zou dan één club ontstaan met één naam en dezelfde shirts, maar dan wel nog spelend op meerdere locaties.


Hogelijk verbaasd

Martin Nooijens, die het fusieproces tussen de drie clubs begeleidt, is hogelijk verbaasd over het standpunt van de wethouder. ‘Zonder financiële onderbouwing kunnen wij niets voorleggen aan de leden van de drie clubs en kan er geen sprake zijn van een fusie. Het is vreemd dat de wethouder nu zegt dat 2020 geen haalbare kaart is terwijl er feitelijk niets veranderd is in de voorwaarden en dingen die daarvoor gedaan moeten worden.’

advertentie

Lees ook deze artikelen