advertentie

Het nieuwe symbool van Lomm: de Zonneronde

De Zonneronde in Lomm is bijna klaar en gaat een van de trekpleisters worden van Lomm. Het kunstwerk is door een Lommse architect in samenwerking met de dorpsraad bedacht.

De rotonde aan de Kapelstraat in Lomm maakt onderdeel uit van een grotere reconstructie van de N271, die ervoor moet zorgen dat de verkeersveiligheid toeneemt.

Zonnebos
Op de rotonde staan bomen met daaraan bladeren waar zonnepanelen op komen. Die bladeren moeten nog komen. De rotonde beeldt de drie kernpunten van Lomm uit: industrie, natuur en energie. ‘Ik heb het ontwerp bedacht toen ik nog op school zat. Het is mooi om te zien dat dan vijf jaar later het plan werkelijkheid is geworden’, zegt architect Chiel Coulen.

Symbool voor Lomm
De rotonde moet ervoor zorgen dat mensen weten waar Lomm ligt. ‘Er moest iets komen dat Lomm op de kaart zou zetten. Iedereen moet weten waar Lomm ligt als je voorbij rijdt’, zegt Wim Weijs van Dorpsraad Lomm. ‘De mensen hadden vroeger niet eens in de gaten dat hier een dorp ligt, maar door de rotonde moeten ze er letterlijk omheen’, zegt Chiel.

Energie
De zonnepanelen die de bladeren vormen van het zonnebos wekken energie op voor Lomm. Deze moeten nog geplaatst worden. Hoeveel energie er wordt opgewekt wordt, is nog niet bekend bij de initiatiefnemers.

De verwachting is dat de gehele constructie van de N271 en de rotonde aan het einde van het jaar klaar zijn voor gebruik.

advertentie

Lees ook deze artikelen