advertentie Obesitas kliniek header januari

Het devies voor VVV: fris blijven en punten pakken

Met zeven wedstrijden in drie weken breken drukke tijden aan voor VVV. Daarbij treft de Venlose ploeg met Willem II en ADO Den Haag twee directe concurrenten in de strijd tegen degradatie.

Zoals dat hoort bij een trainer, treedt Hans de Koning die wedstrijden met vertrouwen tegemoet. 'Wie onze training heeft gezien zag de stukken er vanaf vliegen. We weten wat ons staat te doen: alles heel houden, fris blijven en punten pakken', zegt De Koning. 

Hell of a job

Komende zondag wacht de wedstrijd tegen Willem II, afgaande op de ranglijst dus een concurrent in het gevecht om lijfsbehoud. 'Maar vergeet niet dat Willem II dit jaar nog Europees voetbal heeft gespeeld en een goede ploeg heeft. Die wedstrijd wordt a hell of a job. Willem II staat nu wel daar op de ranglijst, maar die club gaat nog wel klimmen. Alleen niet tegen ons', zegt De Koning.

Punten pakken

Ook de wedstrijd tegen ADO komende woensdag zal geen makkelijke worden, weet De Koning. Daarna wacht Heerenveen. Inderdaad een zware voetbalweek. 'Maar uiteindelijk moet je die punten wel gewoon in huis houden. Die druk moet je jezelf ook opleggen', zegt De Koning.