advertentie

Coronavirus: rondleidingen geschrapt en overleg over voetbal

Het coronavirus is steeds meer een spelbreker voor evenementen in Nederland. En dat is nu ook in Venlo te merken. 

Zo schrapt Fontys alle niet onderwijsgerelateerde activiteiten tot en met 16 maart, zo laat de hogeschool weten. Dit bekent concreet dat de open dag op 11 maart en alle meeloopmomenten en events op de school niet meer doorgaan. Ook de Hertog Jan Brouwerij geeft aan de deuren te sluiten voor bezoekers. Rondleidingen en proeverijen in de brouwerij gaan dus niet meer door. 

Thuiswedstrijd VVV

Of er komend weekend wordt gevoetbald in De Koel is nog de vraag. De KNVB zit vandaag met alle bestuurders van voetbalclubs om de tafel om naar eigen zeggen scenario's voor de komende tijd door te spreken. Duidelijk is al dat in Brabant komend weekend niet wordt gespeeld. De KNVB gaf eerder aan zelf geen wedstrijden te schrappen, maar de adviezen en beslissingen van de overheid op te volgen. Het spelen zonder publiek wordt door de voetbalbond als 'laatste optie' genoemd. 

Venloop

Met betrekking tot de Venloop neemt KLG Europe het heft in eigen handen. Het Venlose bedrijf liet vandaag weten niet deel te nemen aan het hardloopevenement. Er zouden tweehonderd medewerkers meelopen. Met het oog op de mogelijke risico’s heeft het bedrijf besloten 'de veiligheid van deze werknemers voorop te stellen'. De vraag of het hardloopevenement zelf in gevaar komt door de ontwikkelingen rond het virus is lastig te beantwoorden. Venloop-directeur Wim Lensen geeft aan dat die beslissing uiteindelijk ligt bij de overheid. 

advertentie

Lees ook deze artikelen