advertentie

Herungerstraat presenteert boerebroédspaar Klaas en Simone

De Herungerstraat presenteerde zaterdag het boerebroédspaar dat de organiserende straat voorgaat tijdens de boerebroélof.

Klaas van Beek is de broédegom, zijn bruudje luistert naar de naam Simone Aarns. Het bruidspaar werd zaterdag bekend gemaakt op een feest in de straat. Daar pootten Klaas en Simone ook de eerste boeremoos.

Straat met geschiedenis

De Herungerstraat is, naar eigen zeggen van de bewoners, een straat met een hoop echte vastelaovesvierders. Daarnaast is de straat één van de oudste van Venlo; de weg van Venlo naar Herongen is eeuwenoud. De Herungerstraat ontstond toen er op de plek waar nu de Krefeldseweg ligt, een spoorlijn werd aangelegd die de oorspronkelijke Herungerweg opknipte. Daarna kregen de delen van de weg andere namen. Behalve de Herungerstraat zijn dat de Wachtpoststraat, Herungerweg, Klagenfurtlaan en Herungerberg.

De organisatie speelt tijdens de boerebroélof ook in op het bondsgebouw van de katholieke werkliedenvereniging dat in de straat ligt. Het is daar waar Klaas en Simone elkaar leerden kennen.

De boerebroélof vindt plaats op vastelaovesdinsdag op 25 februari 2020.

advertentie

Lees ook deze artikelen