advertentie

Herinrichting woonwagenkamp Kaldenkerkerweg in ijskast

De renovatie van het woonwagenkamp aan de Venlose Kaldenkerkerweg laat nog wel even op zich wachten. Bewoners zijn naar de rechter gestapt, de gemeente wacht eerst op een uitspraak alvorens weer met bewoners in gesprek te gaan.

Wethouder Sjors Peeters zegde eind mei toe nog een keer in gesprek te gaan met de woonwagenbewoners. Die waren ontevreden over de gemeentelijke plannen voor het kamp. Grootste pijnpunt daarin is de komst van een rondweg die dwars door huidige standplaatsen en tuintjes op het kamp gaat lopen.

 

Onderhoud

Ander pijnpunt bij bewoners was het achterstallig onderhoud aan drie wagens en de negen bergingen waarin oude gastoestellen staan die nodig vervangen moeten worden. Daarvoor trekt Venlo in ieder geval nu wel de portemonnee. In de gemeentelijke begroting voor 2020 is daarvoor een bedrag van 130.000 euro gereserveerd. 'Dat geld heeft verder geen invloed op het herinrichtingsplan', laat een woordvoerder van de gemeente weten. De gesprekken met de bewoners over mogelijke aanpassingen in dat plan zijn door de gang naar de rechter opgeschort. 'Door de wethouder is aangegeven pas weer in gesprek te gaan met bewoners als er helderheid is over een uitspraak door de Raad van State. De bewoners zijn daarover ook geïnformeerd', aldus de gemeentewoordvoerder.

advertentie

Lees ook deze artikelen