advertentie

Hennep, geld en wapens gevonden bij Pandora-actie

Bij een actie in het kader van het project Pandora zijn gisteren zes aanhoudingen verricht. Bij de actie werden bovendien drie auto’s in beslag genomen. Ook zijn wapens, hennep en geld aangetroffen.

Autocontroles

Bij een autocontrole zijn in Venlo eerst twee Poolse mannen van 26 en 34 aangehouden voor drugsbezit. Later zijn er in Blerick bij een andere autocontrole twee inwoners uit dat stadsdeel van 18 en 20 jaar oud aangehouden voor hetzelfde feit. Beide auto’s werden ook in beslag genomen.

Huiszoekingen

Na de aanhoudingen heeft de politie invallen gedaan in vier woningen. Twee in Vastenavondkamp, een in het centrum van Blerick en in Tegelen. In die laatste woning werden een vrouw en een man aangehouden. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen. Ook de auto van de 24-jarige man is in beslag genomen. 
In totaal trof de politie ruim 2,7 kg aan hennep aan. Ook werden een geldbedrag en tweetal wapens aangetroffen. 

Pandora

Pandora is de wijkgerichte aanpak waarbij de politie, gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst nauw samenwerken om de veiligheid en de leefbaarheid in Vastenavondkamp te vergroten. Een maand geleden vond er al een grote zichtbare controle plaats in de wijk.

advertentie

Lees ook deze artikelen