advertentie Obesitas

Heimwee

Zal ik het erover hebben of toch maar niet? Alzoeë. Ik heb last van heimwee en van axamofobie. Angst om een auto te besturen.

Gek genoeg heb ik aevel geen last van siderodromofobie. Dat is angst om met de trein te reizen. Als het kan, ga ik wel altijd met de neus richting Venlo zitten. Er speelt aevel een ongemak van fysieke aard. Zodra ik overgestapt ben, ga ik licht constiperen. Wat enigszins tegen de heimwee helpt, is om een missie te koppelen aan het verblijf buiten de stad. Afgelopen weekend waren we bij Pinkpop. Ik had mezelf opgedragen het Venlogehalte te meten van het oudste festival van de wereld. Op het terrein was dit geruststellend. In de VIP-area viel het tegen. Grenswerk was er natuurlijk en een vertegenwoordiging van de Venlose Juniorkamer was actief als vrijwilliger. Het gemeentebestuur werd aevel slechts één dag vertegenwoordigd door wethouder Sjors Peeters.

Jocus ontbrak.

Wie ik wel zag was Ger Koopmans. De Ti-Ta-Tovenaar van de provinciale politiek was duidelijk bij aan het komen na het formeren van het extra-parlementaire college van GS. Als ik de helft aan de kop had van wat onze Venlose sterpoliticus aan zijn hoofd heeft gehad afgelopen weken, dan had ik unne kieëbus die eens zo dik was als die van hem. Als ik die niet sowieso al heb.

Je kon tegen betaling heel sjiek miechele en kloeke in het gebied voor de chiqueria. Restaurant Beluga serveerde bijvoorbeeld pasta met truffel. Het frietei of de sjiekandel waren er aevel niet te koop. Om niet door heimwee verteerd te worden en aan onze missie een positieve draai te geven, hebben we Geert Driessen van Sounds uitgeroepen tot Best Geklede Man van Pinkpop 50. Hij droeg een oogverblindend mooi colbert met eronder een T-shirt, dat qua kleur heel goed combineerde.


Ik was aevel blij om thuis te zijn en bij de Stadsomroep het item te zien over de Chocoladefabriek. Na jarenlange leegstand en verregaande verroepzakking van het pand, wordt er in de nabije toekomst weer chocolade en ijs gemaakt. In het item wandelen we met Wim Zeevenhoven door de fabriek. De prachtige voorgevel en de schoorsteen blijven behouden, vertelt hij enthousiast. Het is echt fantastisch, dat op deze plek in Venlo de geschiedenis zich gaat herhalen.

Wies ‘t aevel weer ens is,
Sef Derkx