advertentie

Handbalcoach Sjaak S. moet drie maanden de cel in

De rechtbank heeft handbalcoach Sjaak S. veroordeeld tot een celstraf van negen maanden, waarvan zes voorwaardelijk. S. moet dus drie maanden de cel in. 

De 62-jarige coach hoeft de zes maanden voorwaardelijk alleen uit te zitten als hij binnen de proeftijd van drie jaar nog eens in de fout gaat.

Hogere eis

Het Openbaar Ministerie had een jaar cel waarvan negen maanden voorwaardelijk geëist.


De rechtbank ging dus niet in de eis mee. Dat heeft te maken met het feit dat niet alles wat Sjaak S. verweten werd, bewezen kon worden. 

Behandelen

Aan de veroordeling zijn bijzondere voorwaarden gesteld. Zo moet S. zich laten behandelen en staat hij onder reclasseringstoezicht als hij weer uit de gevangenis komt.

De 62-jarige S. stond voor de rechter vanwege het verrichten van ontuchtige handelingen met een minderjarig, verstandelijk bepert meisje van HandbaL Venlo. Zij was lid van het zogeheten Extra-team van de Venlose vereniging.  In mei 2018 betrapten wandelaars S. en zijn slachtoffer in het bos bij Hout-Blerick.


Daarna kwam het balletje aan het rollen. Het slachtoffer deed aangifte en HandbaL Venlo royeerde S. als lid. Ook judoclub Alcides in Baarlo, waar S. eveneens trainer was, royeerde hem. Tijdens de behandeling van de rechtszaak twee weken geleden bekende de 62-jarige verdachte dat hij de seksuele handelingen had verricht. 

advertentie

Lees ook deze artikelen