advertentie Truck support Header

HandbaL Venlo

HandbaL Venlo wint weer en blijft koploper

De dames van Cabooter HandbaL Venlo hebben ook de derde wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De ploeg van trainer Robin Gielen kende tegen BFC uit Beek een moeizame start maar won uiteindelijk overtuigend met 32-16.

Inhaalrace

HandbaL Venlo haalde als enige ploeg de volle vier punten uit de eerste twee wedstrijden en begon dus als koploper aan het duel. BFC had slechts één punt. Toch begonnen de gasten uit Zuid-Limburg sterk. De Venlose dames hadden moeite met het felle, stugge verdedigen van BFC en na ruim tien minuten was de stand 2-6. Na een time-out begon HandbaL Venlo aan een inhaalrace. Mede dankzij een paar fraaie aanvallen werd het binnen de twintig minuten 7-7 en stond er bij rust al een voorsprong op het scorebord (12-9). Onder anderen Angela Steenbakkers en Lianne van Sleeuwen lieten zich scorend zien.

Groot verschil

De tweede helft begon nog wat voorzichtig, maar al snel was het grote klasseverschil zichtbaar. In de laatste twintig minuten liep HandbaL Venlo verder en verder weg bij de tegenstander, eerst met name aan de hand van doelpuntenmakers Janiek van Sleeuwen en Becky van Nijf, later pikten ook veel andere speelsters nog een of meerdere doelpunten mee. Omdat BFC probeerde wat terug te doen, ontstond er veel ruimte voor snelle uitbraken van HandbaL Venlo en daar maakten de dames dankbaar gebruik van. Was de stand na veertig minuten nog 16-12, na afloop stond er 32-16 op het scorebord. De thuisploeg scoorde in de laatste twintig minuten dus net zo vaak als in de eerste veertig minuten. Hoogtepunt in de slotfase was een doelpunt door een subtiele handbeweging van Janiek van Sleeuwen.

Door de overwinning blijft HandbaL Venlo zonder puntverlies koploper. Volgende week spelen de dames de topper op bezoek bij Quintus.