advertentie Blauwwater Header

HandbaL Venlo wil ondanks valse start spelen om de prijzen

De dames van Cabooter HandbaL Venlo zijn ervan overtuigd dat ze ook dit seizoen kunnen strijden om de prijzen. Het nieuwe seizoen in de eredivisie begon zaterdag teleurstellend.

Harde les

'Een harde maar wijze les', zo omschrijft aanvoerder Janiek van Sleeuwen de nipte nederlaag tegen V&L (28-29). 'We weten dat we goed kunnen handballen, maar we moeten zeker niet verzwakken. Want dan kan iedereen van ons winnen.' Volgens Van Sleeuwen liet HandbaL Venlo zich overrompelen in de eigen sporthal. Dat mag niet te vaak gebeuren, wil de club de ambities van vorig seizoen een vervolg geven. Op het moment dat corona een einde maakte aan dat seizoen zaten de dames bij de laatste vier in zowel beker als competitie en lag een hoofdprijs dus voor het grijpen. Ondanks de slechte start heeft de ploeg vertrouwen. 'We gaan dit jaar vol voor de prijzen', zegt Van Sleeuwen.

Sterker dan vorig seizoen

Ook trainer Robin Gielen heeft veel vertrouwen in de Venlose ploeg. Hij wijst erop dat HandbaL Venlo ook vorig seizoen de eerste wedstrijd verloor. 'Dat verandert niets aan de doelstelling die we hebben.' En: 'Ik denk dat wij een sterkere ploeg hebben dan vorig seizoen.'

Komende week moet HandbaL Venlo zich herpakken in een uitwedstrijd bij DSVD in Deurningen.