HandbaL Venlo past voor Europees avontuur

De dames van Cabooter HandbaL Venlo spelen komend seizoen niet in Europa. De club heeft moeten concluderen dat de risico's te groot zijn.

HandbaL Venlo noemt het een moeilijk besluit, omdat een Europees avontuur voor de ambitieuze selectie sportief heel interessant zou zijn. 'Onzekerheden in de ontwikkelingen rondom Covid-19 en daarmee bijvoorbeeld het huisvesten van toeschouwers, de Europese reisbeperkingen en maatregelen in het uitbaten van de horeca hebben geleid tot deze beslissing. Vanuit sportief oogpunt erg jammer, maar vanuit organisatorisch oogpunt het enige juiste besluit', schrijft de club. Komend seizoen richt HandbaL Venlo zich op de competitie en het bekertoernooi.

Historisch seizoen

HandbaL Venlo was bezig aan een historisch seizoen, dat abrupt ten einde kwam door de uitbraak van het coronavirus. De Venlose dames stonden in de halve finale van de beker en zouden gaan spelen om het landskampioenschap. Omdat ze in de reguliere competitie gedeeld als eerste waren geëindigd, mochten ze wel Europa in. De club maakt dus geen gebruik van die gelegenheid, maar gaat wel voorbereidingen treffen om te zorgen dat een eventueel Europees avontuur volgend jaar wel mogelijk is.