advertentie

HandbaL Venlo mag Europa in

Met het voortijdig einde van de handbalcompetitie mist de vrouwenploeg van Cabooter HandbaL Venlo de kans om twee finales te spelen: de strijd om het landskampioenschap en de nationale beker. 

Nu de eindstand van de reguliere competitie aangehouden wordt, mag de Venlose ploeg komend seizoen voor de eerste keer in de geschiedenis Europees gaan spelen. Venlo eindigde met VOC Amsterdam op een gedeelde eerste plek in de eredivisie. 

Met gemengde gevoelens kijkt HandbaL Venlo terug op het plotselinge einde van de competitie. 'Erg teleurstellend, de meiden waren goed bezig en we maakten kans om op twee fronten te strijden voor de hoofdprijs', zegt teammanager Hay Hendriks.

'Bleven hoop houden'

Hij heeft begrip voor de beslissing, zo ook Pien de Swart, cirkelloper van HandbaL Venlo. 'Het stilleggen van de competitie zat er natuurlijk aan te komen, maar zolang de beslissing niet defintief is, blijf je hoop houden. Ik heb er begrip voor, de gezondheid staat voorop.' Balen doet ze natuurlijk wel.

Met haar teamgenoten was De Swart (24) nog nooit zo dicht bij het pakken van prijzen. 'We hebben dit seizoen laten zien dat het er ook in zit. We hebben ons wel gekwalificeerd om volgend jaar Europees te spelen. Maar ik had ook graag de schaal omhoog gehouden.'

Deelname nog niet zeker

Of HandbaL Venlo ook gebruik maakt van het ticket voor deelname aan een Europacuptoernooi, is nog niet te overzien. Dat zegt Stanley Bish, bestuurslid topsport van Cabooter HandbaL Venlo. 'We gaan dit intern rustig bespreken. Om dit avontuur door te laten gaan heb je steun van sponsors nodig. De ploeg stond in de halve finales voor de beker en het landskampioenschap. Het was ideaal geweest om juist nu sponsors te benaderen. Bedrijven staan dezer dagen onder grote druk. Het is hopen dat na het coronavirus de economie aantrekt.'

Duitsland

Puck Verlinden (18) uit Panningen verlaat HandbaL Venlo. De cirkelloopster kwam drie jaar geleden over van Bevo Hc. Na twee jaar op de rechterhoek gespeeld te hebben, stond ze dit seizoen aan de cirkel. Verlinden, blij dat ze in Venlo eredivisie-ervaring heeft mogen opdoen, zoekt haar uitdaging volgend seizoen bij TV Aldekerk in de derde Bundesliga.

advertentie

Lees ook deze artikelen