advertentie Truck support Header

HandbaL Venlo

HandbaL Venlo klopt 'Angstgegner' Quintus

Cabooter HandbaL Venlo had een appeltje te schillen met Quintus en dat spatte er vanaf het eerste moment vanaf. De Venlonaren wonnen ruim: 21-35.

Venlo was tot op het bot gemotiveerd. Quintus bleek in het verleden vaak een ware kwelgeest. Meest recent was de strijd om de Gouden Ananas, de alternatieve competitie die werd gehouden omdat de eredivisie door corona niet afgemaakt kon worden. Venlo won toen de eerste van twee wedstrijden, maar in de return strafte Quintus de Venlose dames af: 34-24. Een jaar eerder verloor HandbaL Venlo de bekerfinale van Quintus.

Wervelend begin

Er stond dus een rekening open en dat Venlo naar Kwintsheul was gekomen om die rekening te vereffenen, was meteen duidelijk. De score liep razendsnel op naar 0-6, voordat Quintus iets terug kon doen (1-6). Via 2-8 liep Venlo uit naar 2-10. Het verschil bleef vervolgens rond de 7, 8 doelpunten schommelen, maar uiteindelijk liep het verschil verder op, met op het hoogtepunt een verschil van elf (7-18). Bij rust was de stand 9-19.

'Slechter kan niet'

'Laten we het positief bekijken', zegt de commentator van het Quintus-livestreamkanaal aan het begin van de tweede helft: 'Het kan niet slechter gaan. We hebben tien doelpunten in te halen.' De speelsters leken zich die opmerking aan te trekken, want ze scoorden meteen: 10-19. In de tegenstoot maakte HandbaL Venlo dat doelpunt ook weer meteen ongedaan: 10-20. 

Ruime zege

HandbaL Venlo ging vervolgens verder waar het gebleven was en liep uit naar 10-23. Daarna pakte Quintus door en werd het verschil weer teruggebracht naar tien (13-23), voordat Venlo weer afstand nam. Pien de Swart maakte haar eerste doelpunt om de stand op 13-26 te zetten. Via 15-26 liep de score op naar 15-28. De Venlose dames hielden de ruime marge in stand en bouwden die zelfs nog uit naar vijftien (18-33 en 20-35). Eindstand was 21-35. HandbaL Venlo blijft koploper in de eredivisie. 

Europa

Vrijdag waren Angela Steenbakkers en Pien de Swart te gast in Nedinscoplein. Daarin bespraken we de wedstrijd van vanavond en blikten we vooruit met de dames naar het Europees avontuur. De Swart liet weten dat HandbaL Venlo voor zijn internationale wedstrijden, die de club voor het eerst in de historie mag gaan spelen, zal uitwijken naar De Vilgaard in Velden omdat sporthal Craneveld niet aan de Europese eisen voldoet.