advertentie Obesitas

Hagerhof-Oost eerste Venlose aardgasloze wijk

De eerste aardgasloze wijk binnen de gemeente Venlo ligt in Hagerhof. De gemeente Venlo en woningcorporatie Woonwenz praten buurtbewoners uit het gebied Hagerhof-Oost daar vanavond over bij. 

Die aardgasloze wijk is een van de duurzame ambities van de gemeente. Om echt werk te maken van al die duurzame plannen is voor dit jaar 1 miljoen euro beschikbaar. 'We geven prioriteit aan zaken die zichtbaar zijn, het meeste rendement opleveren en die we samen met inwoners en bedrijven kunnen oppakken', zei wethouder Duurzaamheid Marij Pollux er in oktober over.

Nieuwe natuur

Tijdens de informatieavond wordt gesproken over nieuwe vormen van energie, nieuwe natuur en tips om gebruikte producten als nieuw te gebruiken. Het is daarbij de bedoeling dat bewoners samen nadenken hoe de wijk op een betaalbare manier warm wordt gehouden zonder aardgas, zo staat in de uitnodiging te lezen.

Fruitboompje

Bewoners in de geselecteerde wijk hebben bij de uitnodiging ook een appel gekregen. Wanneer ze die vanavond inleveren krijgen ze daarvoor een gratis fruitboompje terug. Wanneer er meer dan 200 buurtbewoners aanwezig zijn wordt onder de aanwezigen een biologisch foodevent voor 10 straten verloot.