advertentie Obesitas

Run op gezelschapsdieren bij opvang

Het is rustig in het dierenopvang Op de Smakterheide, er zijn weinig dierengeluiden te horen. Door de coronacrisis is er een ware run gekomen op huisdieren.

Op de Smakterheide verzorgt de opvang van adoptie- en zwerfdieren in Noord-Limburg. Bij de opvang merken ze duidelijk dat er sprake is van een grote vraag naar huisdieren. ‘Dagelijks krijgen we we vijf tot tien verzoekjes voor een huisdier, terwijl we nu maar één kat hebben om te plaatsen’, aldus Esther Goumans van de dierenopvang in Smakt.

Dierenambulance

De grote vraag naar huisdieren is niet de enige reden dat er minder dieren in de opvang zitten. Door de maatregelen rondom het coronavirus rijdt de dierenambulance alleen nog bij spoedgevallen. Mensen die de dierenambulance bellen voor een dier dat rondzwerft krijgen de vraag om het zelf op te lossen. 

Screenen

Goumans is niet bang dat er na de coronacrisis veel dieren gedumpt worden. ‘We doen ontzettend ons best om mensen te screenen en door te vragen. Heeft iemand goed nagedacht over een huisdier? We wijzen mensen op alle verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken en dat een dier niet is voor even maar voor een heel leven.'