advertentie

Grote expositie Evert Thielen begin 2019 in Venlo

Een grote tentoonstelling met werk van Evert Thielen is vanaf 3 februari te zien in Venlo. Het Limburgs Museum en Museum van Bommel van Dam werken samen.

Thielen werd geboren in Venlo en keert ter ere van zijn vijftigjarig kunstenaarsjubileum terug in de stad. Nooit eerder was er zoveel werk van de kunstenaar op één plek te zien.

Veelluiken

Evert Thielen is bekend van zijn grote veelluiken, waar hij soms jaren aan werkt. Zes van die enorme werken hangen vanaf februari in het Limburgs Museum, net als 115 kleinere schilderwerken.

Oude postkantoor

Museum van Bommel van Dam laat 75 schetsen van Thielen zijn. Het gaat om voorstudies voor zijn schilderijen. Bijzonder is dat die te zien zijn in het voormalige postkantoor aan de Keulsepoort. Dat wordt het nieuwe onderkomen van het museum. Voordat de verbouwing start is er dus al een eerste expo.


Nedinscoplein

De tentoonstelling van Evert Thielen zit er al een paar jaar aan te komen. Eind 2015 kondigde hij die in Nedinscoplein zelf aan.

Thielen is in 1954 geboren in Venlo en verhuisde op jonge leeftijd met zijn ouders naar Den Haag. Hij woont inmiddels al twintig jaar in Brugge en was onder meer vaak te gast in de TV Show van Ivo Niehe.

advertentie

Lees ook deze artikelen