advertentie

Groene lasers verbinden gebouwen voor kunstproject

Het mysterie van de groene laserstralen boven Venlo is opgelost. Het groene licht maakt deel uit van kunstproject Connecting Light.

Connecting Light is een initiatief van kunstenaar Suzanne Berkers in samenwerking met Stichting Het Raam. Het project bestaat uit een expositie in de Alte Fabrik in Kaldenkerken en een fiets- en wandelroute langs 29 locaties.

Vijf gebouwen

De lichtlijn verbindt vijf hoge gebouwen: de Innovatoren, het Venlose stadskantoor, de Molenbossen in Blerick, de schoorsteen van Wienerberger in Tegelen en de St. Clemenskerk in Kaldenkerken. Het gaat om een route van zeventien kilometer, die in de donkere uren wandelend of fietsend kan worden afgelegd.

App

Er is een Connecting Light-app, die als gids dient tijdens de wandeling of fietstocht. Met het project wil de kunstenaar laten zien dat er overal verbindingen zijn, tussen gebouwen en tussen mensen en het landschap.

Lichtlijn

In november werd er al volop getest met de groene lasers. De lichtlijn is sinds afgelopen zaterdag te zien en dat blijft zo tot en met 13 januari. De expositie in de Alte Fabrik is op 5, 6, 12 en 13 januari.

advertentie

Lees ook deze artikelen