advertentie Obesitas

Groene en rode posters moeten hulp bieden in coronatijd

Alle huishoudens in de gemeente krijgen komende dagen een poster in de brievenbus met een rode en een groene kant. Bewoners kunnen daarmee aangeven of ze hulp nodig hebben of juist kunnen helpen in tijden van corona.

De achterliggende gedachte is dat er mensen zijn die hulp kunnen gebruiken in deze tijd en mensen die willen helpen. Alleen weten ze het vaak niet van elkaar. De posters moeten daarbij helpen.

Bewoners kunnen de poster voor het raam hangen: groen als ze willen helpen en rood als ze hulp nodig hebben. Dat kan zijn bij het doen van boodschappen of het uitlaten van de hond. Mensen schrijven hun telefoonnummer op de poster en komen zo met elkaar in contact.

40.000 posters

Er worden in totaal 40.000 posters verspreid. Mensen die er geen thuis krijgen kunnen er een ophalen bij de supermarkt in de buurt of mailen naar secretariaat@eentegeneenzaamheidvenlo.nl.  Het initiatief is komen overwaaien uit Groningen. In de gemeente Venlo is het opgepakt door Humanitas Noord-Limburg, Stichting Groen Licht NML en Eén tegen Eenzaamheid Venlo. Ook de gemeente Venlo en Incluzio ondersteunen de actie.