VVV-Venlo

Kersvers Grieks international Giakoumakis wil punten pakken tegen Heracles

De goede prestaties van VVV-spits Giorgos Giakoumakis blijven niet onopgemerkt in zijn thuisland Griekenland. Bondscoach John van 't Schip heeft de spits geselecteerd voor het Grieks nationaal elftal.

Giakoumakis is de topscorer van VVV en kijkt nu dus eerst uit naar de komende wedstrijd tegen Heracles. 'We moeten ons herpakken', zegt de spits. Hij hoopt met VVV zaterdag een resultaat te halen tegen de ploeg uit Almelo. In de laatste vijf wedstrijden in de eredivisie pakte VVV slechts één punt. Momenteel staat VVV nog op de veertiende plek in de eredivisie, drie punten onder de tegenstander van komende zaterdag.

Ontslagen trainers

Wedstrijden tegen Heracles waren voor VVV in het verleden vaak belangrijk.  In 2011 verloor VVV met 7-0 in Almelo, dit betekende toen het einde voor trainer Glen de Boeck. Vorig seizoen werd het 6-1 in Almelo, ook toen zag VVV een trainer vertrekken. Robert Maaskant werd toen vervangen door huidige trainer Hans de Koning. Met de Koning als trainer wist VVV later dat seizoen wel nog te winnen van de heraclieden. Dankzij een doelpunt van aanvoerder Danny Post werd het toen 1-0 in het voordeel van de Venlonaren.