advertentie Viecuri Mooi

Grenswerk wint Limburgse Popprijs

Poppodium Grenswerk is donderdagavond uitgeroepen tot winnaar van de Limburgse Popprijs in de categorie beste muziekorganisatie.

Volgens de externe commissie die het oordeel velde is Grenswerk toonaangevend voor heel Limburg. Geprezen wordt de vele initiatieven van de afgelopen tijd. ‘Zo werd platform en radiozender ‘Traplab’ opgezet om lokale DJ’s te ondersteunen, ze organiseerden de speciale opname concerten ‘Grenswerk Recordings’, die achteraf op vinyl beschikbaar werden gesteld’, motiveert de commissie.

Lokale artiesten

Een ander pluspunt is het feit dat het Venlose poppodium lokale artiesten een podium biedt. ‘Met projecten als ‘De Studio Roept’, waarbij ze gratis hun opnamestudio ter beschikking stelden, ‘Teachers’, waar Local Heroes middels masterclasses hun kennis konden delen en zo de lokale scene inspireerden, én ‘Mic Check’ waarmee ze ook hiphopliefhebbers wisten te ondersteunen en activeren’, somt de commissie op. Naast al deze extra projecten wisten ze ook hun programmering zo aan te passen om ook in 2020 zoveel mogelijk concerten doorgang te laten vinden.

Geldbedrag en award

De Limburgse Popprijs bestaat uit een 3D award en een geldbedrag dat Grenswerk mag investeren in de activiteiten.