Grenswerk biedt ouderen een muzikaal verzetje

Een concert en wat lekkers, dat gaat poppodium Grenswerk wekelijks aanbieden aan ouderen in de gemeente. Vanmiddag speelde Bert van den Bergh in de Witte Kerk in Venlo-Noord.

Vanwege de coronamaatregelen gaan de meeste groepsactiviteiten voor ouderen op dit moment niet door. Grenswerks Verzetje moet ervoor zorgen dat de ouderen niet in een sociaal isolement terechtkomen. Het poppodium heeft de samenwerking gezocht met welzijnsorganisatie Incluzio. Het idee is om tot het einde van het jaar wekelijks op maandag ergens een concert te laten verzorgen door een lokale artiest. De artiest heeft zo toch een podium en de vrijwilligers van Grenswerk kunnen zich inzetten voor een mooi project.

Aftrap

Bert van den Bergh was vanmiddag de eerste die optrad. Hij deed dat in de Witte Kerk in Venlo-Noord. Daarbij werden alle RIVM-voorschriften nageleefd. Grenswerk en Incluzio willen de ouderen ook wekelijks trakteren op iets lekkers. Vanwege de nu geldende regels mag dat niet worden aangeboden tijdens het concert, dus krijgen de aanwezigen het na afloop mee naar huis.