advertentie Truck support Header

Gouden Tijger opent met benefietavond Shana Safe

Het nieuwe café De Gouden Tijger gaat komende zaterdag voor het eerst open. Er is dan een benefietconcert voor de eerder dit jaar bij een verkeersongeval omgekomen Shana Leurs.

De Gouden Tijger was lang een legendarisch café aan de Lomstraat. Nu keert de naam terug in de binnenstad. Het voormalige Scala aan de Steenstraat is verbouwd en heet voortaan De Gouden Tijger.

Benefietconcert

Komende zaterdag zijn er tijdens het benefietconcert Shana Safe veel optredens van artiesten uit Venlo en omgeving. Onder anderen Frans Pollux, Peter Beeker, Baer Traa en Sef Thissen staan op het podium in het café. Ook vader Ivar Leurs treedt op met een aantal bands waar hij in speelt. Shana Safe begint om 16.00 uur en duurt tot middernacht. De opbrengst van de kaartverkoop gaat volledig naar de Vereniging Verkeersslachtoffers.

Een telefoontje minder

Shana Leurs werd op 4 maart aangereden in Amsterdam en overleed een dag later aan haar verwondingen. Haar ouders Ivar en Wanda zetten zich sindsdien in voor de verkeersveiligheid op de plek des onheils, maar ook op andere plaatsen. 'We krijgen er Shana niet mee terug, maar hopelijk kunnen wij ervoor zorgen dat er één telefoontje minder gepleegd hoeft te worden naar ouders of een kind met zulk verschrikkelijk nieuws', zeiden ze daar eerder over.