advertentie Obesitas kliniek header januari

Gouden Giakoumakis geeft VVV droomstart in belangrijke voetbalweek

De eerste horde in een belangrijke voetbalweek voor VVV is genomen. De thuiswedstrijd tegen Willem II leverde drie punten op: 2-1.

Goudhaantje was (hoe kan het ook anders) Georgis Giakoumakis. De Griekse spits gaat in 2021 door waarmee hij in 2020 is begonnen: scoren in Venlose dienst. Met twee doelpunten maakte hij andermaal het verschil voor de Venlonaren.

Achterstand

Met de winst kreeg VVV loon naar werken, tenminste afgaande op de tweede helft. De eerste 45 minuten kwam VVV (met nieuwelingen Kristopher Da Graca en Leon Guwara in de basis) nauwelijks aan voetballen toe. Willem II kreeg de grote kansen en kwam na een kwartier voetballen op voorsprong door een doelpunt van Jan-Arie van der Heijden.

Gelijkmaker

In de tweede helft voerde VVV de boventoon en kwamen de Tilburgers niet meer aan voetballen toe. VVV kwam met steun van de VAR in de 79ste minuut op gelijke hoogte. Die beoordeelde een tegen de arm van WillemI II-verdediger Derrick Köhn aangeschoten bal als hands. Een beoordeling waar scheidsrechter Jochem Kamphuis in meeging. Een penalty en de gelijkmaker van Georgios Giakoumakis waren het gevolg.

Fenomeen

Ver in blessuretijd bevestigde Giakoumakis zijn status van Venloos fenomeen door van afstand knap de winnende treffer binnen te schieten. Daarmee bevestigde hij zijn status als topscorer van Nederland en hield VVV dus drie belangrijke punten over aan het treffen met Willem II dat afgaande op de huidige ranglijst een directe concurrent in het gevecht tegen degradatie is.

ADO

De wedstrijd markeerde tevens de start van een voetbalweek met maar liefst drie belangrijke wedstrijden. Woensdag wacht met ADO Den Haag alweer de volgende tegenstander en concurrent in het gevecht om lijfsbehoud in de eredivisie. Vervolgens staat zondag weer een thuiswedstrijd tegen Heerenveen op het programma.