advertentie Obesitas kliniek header januari

'Glenn is echt nog niet vergeten'

'Ik spreek nog dagelijks mensen die aan Glenn denken of door hem geïnspireerd worden. Dat vind ik prachtig, dan is hij echt nog niet vergeten', spreekt Brenda Corneille.

De moeder van de op 23 augustus 2005 verongelukte musicus Glenn Corneille doet met haar man Eugène het verhaal op een terras op de Venlose Markt. Op de achtergrond klinkt muziek van Glenn, net als in andere Venlose cafés. Want eigenlijk zou Corneille maandag vijftig jaar zijn geworden. 

Belangstelling

Zo staat de Venlose pianist deze dagen weer volop in de belangstelling. Al is hij dus eigenlijk nooit in de vergetelheid geraakt. 'Steeds wanneer hij een beetje uit beeld raakt, zorgt Glenn er weer voor dat er iets is waardoor we het over hem hebben', zegt moeder Corneille met een lach. 'Dat is natuurlijk onzin, maar zo lijkt het soms wel.' 

Boek

De reden om het nu over Glenn te hebben is niet alleen de muzikale ode vanwege zijn eigenlijke vijftigste verjaardag, maar ook de aanstaande verschijning van het boek 'Glenn Corneille - 15 jaar in 15 verhalen' van de Venlose schrijver Arjan Langen. Zelf werkte hij als zanger in 2005 met Corneille samen voor het Nationale Songfestival. Voor zijn boek sprak hij met vrienden, familie en artiesten over de Venlose pianist. 

Echo

Bij het schrijven van het boek viel het Langen op hoe Corneille vijftien jaar na zijn dood de mensen nog altijd niet onberoerd laat. 'Dat geldt voor zijn muziek, maar zeker ook voor zijn persoonlijkheid', zegt Langen. 'We mogen dan ook concluderen dat de echo van zijn muziek en zijn persoon nog steeds klinkt. En die is zeker niet in volume afgenomen.Dat is eigenlijk best bijzonder.'