Giakoumakis wist eigen fouten uit en bezorgt VVV winst

Georgios Giakoumakis leek tegen Heracles Almelo de gebeten hond te worden door een strafschop te missen en er zelf een te veroorzaken, maar hij maakte het allemaal goed met het winnende doelpunt: 3-2.

Giakoumakis schudt na afloop met zijn hoofd. Hij lijkt niet te kunnen geloven wat VVV, en met name hém, die avond overkomen is.  Alsof hij denkt: we hebben gewonnen, maar vraag niet hoe.

Grieks elftal

Wellicht dat de Griek voor het duel met Heracles nog met het hoofd in wolken liep na zijn selectie voor het nationale team. Bondscoach John van 't Schip nodigde Giakoumakis eerder deze week voor het eerst uit voor het Grieks elftal. Het duel tegen Heracles is 24 minuten oud als de VVV-spits mag aanleggen vanaf de stip, maar hij weet de Heracles-keeper niet te verschalken. Ook de rebound is niet aan hem besteed.

Achterstand uit het niets

Kort daarvoor heeft Evert Linthorst al een grote kans gekregen, maar ook hij weet de bal er niet in te krijgen. Linthorst krijgt de bal vrij voor de voeten na gepruts in de Heracles-defensie, maar kan er niet van profiteren. Kort na die gemiste strafschop van Giakoumakis schiet Silvester van de Water zijn ploeg uit het niets op 0-1. Hij verrast Thorsten Kirschbaum met een schot in de lange hoek.

Elleboog en rood

Net voor rust deelt Adrian Szöke een elleboog uit aan Danny Post en dat komt Szöke op een rode kaart te staan. Het blijkt het begin voor het overwicht voor VVV en kort na rust komt de ploeg al op gelijke hoogte. Jafar Arias rondt een goede actie en dito voorzet van Torino Hunte strak af: 1-1. Als Van Crooij na een kleine zeventig minuten dan met een kiezelhard schot de 2-1 binnen ramt, lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Maar dan is er weer een hoofdrol voor Giakoumakis. De spits is aan het meeverdedigen maar raakt daarbij Robin Pröpper en krijgt een strafschop tegen. Rai Vloet is wel bij de pinken en schiet de gelijkmaker binnen: 2-2.

'Niet zijn avond'

Terwijl de klok verder tikt en de negentigste minuut dichterbij kruipt, lijkt VVV zich met een gelijkspel te moeten verzoenen. Maar dan is daar opeens weer die Griekse spits. Want hoewel het zijn avond niet lijkt te worden, bewijst hij twee minuten voor tijd waarom hij zo hoog staat op de topscorerslijst. Hij ontglipt zijn bewakers en werkt een voorzet van Guus Hupperts uitstekend af: 3-2. 'Het was niet echt zijn avond', zegt VVV-captain Danny Post over Giakoumakis, voor de camera's van FOX. Dat lijkt ook de Griek zelf zich te beseffen als hij na afloop hoofdschuddend van het veld loopt. 'Een gekke avond,' zegt de hoofdrolspeler zelf na afloop, 'maar geen verschrikkelijke avond.'

Elfde

De zege op Heracles is de tweede van het seizoen, na in de eerste speelronde met 5-3 van FC Emmen te hebben gewonnen. VVV stijgt door de driepunter naar de elfde plek in de eredivisie.