advertentie Viecuri Mooi

Definitief: Giakoumakis voor 2,5 miljoen euro naar Celtic

Net voor het sluiten van de markt heeft VVV topscorer Georgios Giakoumakis verkocht. De Griek verhuist voor zo'n 2,5 miljoen euro naar het Schotse Celtic.

Giakoumakis heeft een contract voor vijf jaar getekend in Glasgow. VVV en Celtic werden het vorige week eens over de prijs, daarna bereikte ook de spits een overeenkomst met de 51-voudig kampioen uit Schotland. Volgens diverse media kan de transfersom door bonussen nog iets oplopen en zou VVV een doorverkooppercentage hebben bedongen.

Ook Werder Bremen toonde afgelopen weken interesse in Giakoumakis maar koos uiteindelijk voor een andere spits.

Financiële zorgen

De transfer van de Eredivisie-topscorer van afgelopen seizoen liet lang op zich wachten. VVV-directeur Marco Bogers liet in mei al weten dat VVV Giakoumakis graag wilde verkopen. De Venlose club verkeerde al in financieel zwaar weer vanwege corona en daar kwam vervolgens de degradatie bij. Een miljoenentransfer van het Griekse goudhaantje zou de financiële pijn wat verzachten. Die transfer is er nu, al had VVV aan het begin van de zomer gerekend op een bedrag dat hoger ligt dan de 2,1 miljoen pond (2,5 miljoen euro) die Celtic nu betaalt. Volgens VI zette VVV in eerste instantie zelfs in op een bedrag tussen de 6 en 10 miljoen.