advertentie Obesitas kliniek header januari

VVV-Venlo

Giakoumakis schiet VVV met vier goals naar winst in Den Haag

Georgios Giakoumakis blijft verbazen in dienst van VVV. De Griekse topscorer maakte er vanavond vier tegen ADO Den Haag en bezorgde zijn ploeg daarmee de winst. Het werd 1-4.

Vroege voorsprong

VVV kwam in Den Haag snel op voorsprong. De sterk spelende Zinédine Machach kon na een misverstand tussen twee ADO-spelers op het Haagse doel af en werd daarbij omver gelopen.  Giakoumakis was trefzeker vanaf elf meter. De Griekse spits kreeg even later nog een kans maar stuitte op doelman Koopmans. Het was een van de spaarzame wapenfeiten voor rust. ADO werd in de loop van de eerste helft sterker zonder voor groot gevaar te zorgen.

Goud waard

Na rust meldde de thuisploeg zich nadrukkelijker in de buurt van Thorsten Kirschbaum. Tegelijk kwam er ruimte voor uitbraken van VVV. Kort nadat Josua John in overtalsituatie de bal recht in de handen van Koopmans had geschoten, kopte Giakoumakis uit een voorzet van Danny Post de bal bij de eerste paal binnen: 0-2. Daarna ging het snel met de doelpunten. Bourard zorgde voor de aansluitingstreffer door de rebound binnen te schieten nadat een schot van Janmaat op de paal was beland. Drie minuten later was de marge weer twee. Invaller Yahcuroo Roemer werd diep gestuurd aan de rechterkant en het was wederom Giakoumakis die de bal tot doelpunt wist te promoveren. De spits die dit seizoen al zo vaak goud waard was voor de Venlonaren kreeg daarna kansen op een vierde goal. Die kwam er ook, nadat een overtreding op Roemer tot een tweede strafschop leidde. Wederom schoot Giakoumakis de bal onberispelijk binnen.

Met de tweede overwinning op rij (voor het eerst sinds februari 2020) komt VVV sterk uit de winterstop. De Venlose club heeft nu vijftien punten uit zestien wedstrijden en staat voorlopig veertiende. Giakoumakis is met zestien treffers topscorer in de Eredivisie.