GGD meldt nieuwe coronabesmetting in Venlo

In Venlo is bij een tweede patiënt het coronavirus vastgesteld. Dat meldt de GGD Limburg-Noord in de dagelijke update over het virus. De GGD doet verder geen uitspraken over de persoon. 

De GGD doet contactonderzoek en brengt in kaart met wie deze nieuwe patiënt contact heeft gehad. Behalve een nieuwe patiënt in Venlo meldt de GGD ook drie nieuwe besmettingen in de regio. In de gemeente Peel en Maas is bij twee patiënten het coronavirus vastgesteld, in de gemeente Leudal is één nieuwe patiënt bijgekomen. Daarmee is in Noord- en Midden-Limburg bij negen mensen het virus vastgesteld.

Contactonderzoek

De GGD doet dus contactonderzoek. Concreet betekent dit dat in kaart wordt gebracht met wie de patiënten contact hebben gehad. De contacten van de patiënt moeten hun temperatuur meten en dit melden aan de GGD. Zij moeten ook melding maken van klachten die zij hebben. Door deze maatregelen is de kans kleiner dat de ziekte zich in Nederland verspreidt. De GGD monitort deze personen de komende twee weken. Bij klachten worden zij door de GGD getest.