advertentie

Gespand op Teletekst

Biecht het maar eerlijk op. Deze week na de oproep bij Studio Sport ook gekeken op Teletekst?

Teruggegaan naar de prehistorie van de digitale media en gespand op pagina 819? De tussenstand in de eredivisie? Wie gaat er aan kop? Ken! VVV alzoeë.

Als ik van niks had geweten, had ik mijn ogen niet geloofd. Ik zou over een laserbehandeling zijn gaan denken. Wie had dit resultaat durven voorspellen na de voorbereiding? Die is mouw geweest. Een of twee puntjes uit de eerste vijf wedstrijden, zeiden de kenners. Dan mochten we in onze handjes knijpen. Op pagina 832 van Teletekst is nog een fijne tussenstand te zien, die van topscorer in de eredivisie. Giakoumakis, zeg maar Giakou, debuteerde met een onvervalste hattrick. Drie goals achterelkaar in één helft, zonder dat een medespeler of tegenstander een doelpunt maakt. Schrijf de tweede helft maar met gouden letters bij in het geschiedenisboek van VVV. Dan heb ik het aevel nog niet gehad over het uitshirt. Dat is het mooiste sinds jaren, blauw met een rood biesje en achterop de stadskleuren en het stadswapen.

Aevel… tussen het schrijven van ‘Aevel’ en de publicatie ervan, ligt de thuiswedstrijd tegen Utrecht. Wellicht dat door het resultaat de stemming nog beter is geworden of totaal omgeslagen. Dat is het aantrekkelijke of frustrerende van betaald voetbal met een klein spelersbudget.

In De Koel ligt heerlijk natuurgras. Of er ooit spelers in geruite driekwartbroeken zullen staan op de green van de golfbaan op Parc Zaarderheiken is hoogst onzeker. Dat meldde Omroep Venlo afgelopen donderdag in een interessante extra uitzending. Stichting Heyerhoven, die verantwoordelijk is voor de aanleg, wilde ondanks herhaalde verzoeken niet reageren op vragen. Om daar ongevraagd wel op te reageren. Niet reageren op vragen in deze kwestie versterkt het beeld dat het project in zwaar weer verkeert.

Nog meer sport in Venlo. Sport die afgelopen week de aandacht van landelijke media heeft getrokken. De gemeente heeft een nieuwe locatie op het oog voor een beachsportveld. De accommodatie is gepland naast moskee Tehvit. Het zand ligt al klaar op het voormalig trainingsveld van Kwiek Venlo. Het moskeebestuur is er niet blij mee. De gelovigen worden te zeer afgeleid door de harde muziek en sporters in badkleding. Tussen het parkeerterrein van de moskee en het beoogde sportveld is een brede strook met bomen en struiken. Er is ruimte voor nog meer groen. En op een geluidsinstallatie zit altijd een volumeknop.

Wies ’t aevel weer ens is,
Sef Derkx