Gesloten scholen houden kinderen bij de les

Nu kinderen verplicht thuis zitten, proberen scholen hun leerlingen toch een beetje bij de les te houden. Dat doen ze onder meer door onderwijs op afstand aan te bieden.

Digitale lessen en huiswerkpakketten

Makers van digitale lesmethodes stellen software veelal kosteloos beschikbaar aan scholen. Leerkrachten zijn deze week druk bezig met het inrichten van digitale leeromgevingen e het informeren van leerlingen en ouders. Buiten de digitale lessen stellen de scholen speciale huiswerkpakketten samen op papier. Dit moet ervoor zorgen dat kinderen geen al te grote leerachterstand oplopen.

Unheimisch

Directeur van basisschool De Zuidstroom in Venlo-Zuid zegt dat ze een week geleden nooit had kunnen denken aan deze situatie, maar dat dit nu het nieuwe normaal is. ‘Ook wij leren heel snel en verzetten bergen werk om dit allemaal mogelijk te maken.’ Docent Elsa Sijbers van de Tegelse Sint Jozefschool zegt een ‘unheimisch gevoel’ te krijgen van de lege klassen. Ze mist haar eigen groep 4, maar denkt dat met een beetje hulp van ouders de komende weken prima door te komen zijn voor de kinderen.