advertentie

Bijeenkomsten gemeenteraad bijna allemaal geschrapt

De geplande bijeenkomsten en activiteiten van de gemeenteraad gaan tot 6 april niet door. Uitzondering is de raadsvergadering van 25 maart. Daarbij zijn alleen de fractievoorzitters welkom.

Dat betekent dat er tien raadsleden aanwezig kunnen zijn in plaats van de gebruikelijke 39. Zo kunnen ze voldoende afstand houden van elkaar. Er is ook geen publiek welkom. De vergadering is wel te volgen via een livestream. Daarmee is de transparantie gewaarborgd. Fractievoorzitters die zich op 25 maart niet goed voelen, moeten hun plaatsvervanger afvaardigen.

Voortgang

De vergadering gaat door om de bestuurlijke voortgang zo min mogelijk te vertragen, zo schrijft de griffier. Er staan die dag geen onderwerpen op de agenda die voor veel discussie zorgen. Het gaat enkel om voorstellen die instemming nodig hebben zodat de gemeente ermee verder kan. Als de officiële vergadering voorbij is, kunnen de fractievoorzitters nog zonder livestream bijeenkomen voor noodzakelijke aangelegenheden,

Op maandag 23 maart stelt de agendacommissie de agenda van de raad voor de maand april vast. Die vergadering vindt plaats via Skype of conference call.

advertentie

Lees ook deze artikelen