advertentie VieCuri Mooi

Gemeenteraad maakt einde aan Blerickse voetbalimpasse

De toekomst van de voetbalclubs in Venlo ligt op de sportparken Herungerberg en Merelweg. Aan de andere kant van de Maas wordt er in de toekomst gevoetbald op de parken Schansheide (Hout-Blerick) en het Blerickse 't Saorbrook.

Dat is de uitkomst van een jaar lang discussiëren over de toekomst van de sportparken in de gemeente Venlo. De grootste verandering ten opzichte van de gemeentelijke visie is het in stand houden van sportpark 't Saorbrook. In de visie van de gemeente zou voetbalclub SVB dat sportpark moeten verlaten en verhuizen naar Sportpark Maassenhof waar VCH nu al zijn wedstrijden speelt. Maar dat werd woensdagavond door de gemeenteraad dus teruggedraaid.

Duidelijkheid

Want voor SVB was verhuizen naar Maassenhof nooit een optie wanneer voetbalclub HBSV daar niet naartoe zou trekken. De Hout-Blerickse club zag dat niet zitten en hoefde dat van de gemeente ook niet. Daarmee ontstond er in Blerick een impasse. SVB-voorzitter Paul Lenders was na afloop dan ook opgelucht. 'We hebben duidelijkheid en kunnen als club verder.'

Overleg 

De gemeente Venlo gaat nu met alle voetbalclubs in Venlo en Blerick om tafel om te bespreken wat het aanwijzen van de vier sportparken voor voetbal per club concreet betekent. In de visie van de gemeente is het samenvoegen van voetbalclubs op sportparken een proces van jaren.