Gemeente zet deur op kier voor Hans Reijnders

Een nieuw hoofdstuk in de soap rondom het kunstwerk van Hans Reijnders. De gemeente zet de deur op een kier om het werk, dat bij het voormalige Waterschapsgebouw staat, alsnog een andere plek in de gemeente te geven.

De gemeente laat nu weten met de kunstenaar in gesprek te zijn geweest over het kunstwerk. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente. 'We hebben de kunstenaar gevraagd na te denken over een locatie die volgens hem recht doet aan het werk, waarna we verder in gesprek gaan over de praktische mogelijkheden en haalbaarheid', aldus de woordvoerder. 

Sponsoren

Eerder liet de gemeente nog weten niet in te willen gaan op het aanbod om het kunstwerk te verplaatsen. Sinds dit jaar is het gebouw aan de Drie Decembersingel waar het kunstwerk staat in handen van de Zorggroep. Die bood het kunstwerk aan de gemeente aan. Venlo liet eerst weten geen budget te hebben voor verplaatsing van het werk, en later werd als reden opgevoerd dat het kunstwerk is afgestemd op de architectuur van het gebouw. 

Een oplossing voor dat laatste punt wordt nu dus bij de kunstenaar zelf gezocht, die een geschikte plek mag uitkiezen. Het geld hoeft ook geen probleem meer te zijn. Er heeft zich een groep sponsoren gemeld die de kosten van verplaatsing voor zijn rekening wil nemen.

De gemeente gaat na de zomer wederom met Reijnders in gesprek.