advertentie

Lage Loswal op slot vanwege drank- en drugsoverlast

De Lage Loswal gaat voorlopig volledig op slot. De afgelopen week was er veel overlast waarbij ook drank- en drugsgebruik aan de orde was.

Dat heeft burgemeester Antoin Scholten besloten in overleg met veiligheidsdiensten. Scholten neemt het besluit om de openbare orde en veiligheid in het gebied te waarborgen. Het gebied wordt met hekken afgesloten en er zal bewaking aanwezig zijn.

Niet toelaatbaar

Sinds kort is de Lage Loswal aan de Maaskade opnieuw open als park. Het gebied is volledig gerenoveerd. Dat trekt veel publiek aan, maar in met name de avonden en nachten zorgde dat vooral voor overlast. Er waren samenkomsten van te veel personen waarbij drank en drugs regelmatig in het spel was. 'De overlast die hierdoor ontstaat is niet langer toelaatbaar', schrijft een woordvoerder van de burgemeester. 

Camera's

Omdat het park nog maar net open is, zijn enkele zaken nog niet volledig af. Zo is er ook nog geen verlichting geplaatst en moeten er nog camera's opgehangen worden. Pas als die twee zaken zijn geregeld, zal de burgemeester de Lage Loswal weer openstellen. Wanneer dat precies is, kan de woordvoerder nog niet zeggen. 'Maar dat zal op korte termijn gebeuren', zegt de woordvoerder.