advertentie Viecuri Mooi

Gemeente redt Passiespelen met corona-subsidie

De gemeente trekt 222.320 euro uit om de Passiespelen te redden. Met het geld kan de organisatie namelijk aan de lopende verplichtingen voldoen zodat de Passiespelen in 2021 kunnen doorgaan, schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Het theaterstuk zou eigenlijk in mei 2020 in première gaan, maar corona gooide roet in het eten. Ook de uitgestelde première die voor afgelopen april was voorzien moest vanwege corona worden uitgesteld. 'De kosten voor de editie zijn al gemaakt, de opbrengsten laten nog steeds op zich wachten', aldus het Venlose college. 

Beeldbepalend

De première is nu voor deze zomer voorzien, maar onder de huidige corona-maatregelen zal dat wel met minder publiek moeten. Bovendien zal het aantal voorstellingen door de verlate première beperkt zijn wat ook niet meewerkt om uit de kosten te komen. Vandaar dus de hulp van de gemeente. 'De Passiespelen is een beeldbepalend evenement in Tegelen en tot op zekere hoogte een belangrijk onderdeel van de identiteit en saamhorigheid in Tegelen', aldus de gemeente.