advertentie VieCuri Mooi

Gemeente legt verbouwing voormalig pand Rubicon stil

De verbouwing van het voormalige pand van jeugdzorginstelling Rubicon aan de Diependijkstraat in Blerick is stilgelegd. Er werden al werkzaamheden uitgevoerd terwijl niet alle vergunningen verleend waren. 

Het voormalig kantoorgebouw wordt omgebouwd naar twintig appartementen. De initiatiefnemer JFJ Peters Vastgoed heeft in november 2019 een conceptaanvraag ingediend bij de gemeente en in februari een omgevingsvergunning aangevraagd. 'Inmiddels verkeren we in een afrondende fase van betreffend vergunningsproces en is met enthousiasme gestart met de voorbereiding van het project', schrijft Jeroen Peters in een brief aan de wethouder.

Maar die werkzaamheden worden te vroeg uitgevoerd. Wethouder Erwin Boom laat in een schriftelijke reactie aan de gemeenteraad weten: 'Wij hebben laten weten dat er pas weer gestart mag worden als alle benodigde vergunningen zijn verleend.'

In gesprek  

Omwonenden hebben ook vragen gesteld bij de gemeente over de ontwikkeling. Boom gaat op korte termijn met de initiatiefnemer om de tafel om onrust weg te nemen. 'Ook zal er, zoals aangegeven in de brief, op zeer korte termijn ook een brief aan de buurtbewoners worden verstuurd namens de initiatiefnemers waarin tekst en uitleg wordt gegeven', schrijft Boom. 

Een woordvoerder van Boom kan geen indicatie geven wanneer het vergunningtraject wordt afgerond zodat de werkzaamheden weer door kunnen gaan. Peters wil in het pand één studio, elf tweekamerappartementen en acht driekamerappartementen met eigen voorzieningen realiseren.