advertentie Delta Fiber week 49 header

Geen Venlo on Ice dit jaar: 'Ondoenlijk binnen anderhalvemetersamenleving'

Venlo on Ice gaat dit jaar niet door. Volgens de organisatie is het ondoenlijk om het winterse evenement te organiseren met anderhalve meter afstand.

Naast het feit dat het evenement door de coronamaatregelen ongetwijfeld minder sfeervol zou zijn, spelen ook de financiële risico's mee in de afweging van de organisatie. Er is te veel onzekerheid. 'Hierdoor kan het voortbestaan van Venlo on Ice gevaar lopen. Bovendien vinden we het niet gepast om in deze tijden onze trouwe sponsoren of nieuwe potentiële sponsoren te vragen voor een bijdrage in de dekking van de kosten', zegt voorzitter Funs Swinkels.

Nieuw jasje

De zeventiende editie van Venlo on Ice wordt verplaatst naar 2021. De ijsbaan gaat dan open op 17 december. Swinkels laat weten dat het bestuur de komende periode gaat benutten om te onderzoeken of de volgende editie in een nieuw jasje kan worden gestoken.

De Venloop organiseert samen met Venlo on Ice jaarlijks een wandeltocht in december. De organisatie van de Venloop wil die Kerstloop gewoon laten doorgaan.