advertentie

Geen sloop maar renovatie voor Klosterhoaf

Het oude gemeenschapshuis Klosterhoaf dat leeg stond sinds de opening van MFC De Schans in Arcen krijgt een nieuwe bestemming.

24-uurszorg

De bedoeling is dat er in het gebouw een zorginstelling komt voor ouderen die 24-uurszorg nodig hebben. In totaal komen er in het gebouw 24 kamers, verdeeld over twee bouwlagen. Het pand wordt hersteld in de originele staat. Dit betekent dat de kenmerkende hoge ramen terugkeren en de gedeeltes die later aan het pand zijn toegevoegd worden gesloopt. In 2019 wordt gestart met de renovatie van de Klosterhoaf.

Aanwinst

Door de komst van de zorginstelling in Arcen hoeven ouderen die 24-uurszorg nodig hebben niet meer weg uit het dorp. Het wordt ook mogelijk om na een operatie in Arcen te revalideren. Echt een aanwinst voor Arcen, volgens  voorzitter Cecile van den Kroonenberg van de dorpsraad. Mede door de inzet van de dorpsraad is de sloop van de baan. In Arcen was men bang voor open plekken in het hart van het dorp. Dat maakt het extra mooi dat de Klosterhoaf nu gebruikt kan worden als zorgcomplex, aldus van den Kroonenberg.

Informatieavond

De dorpsraad Arcen organiseert op donderdag 21 februari een informatieavond over de zorgplannen en verbouwing van het voormalig gemeenschapscentrum.

advertentie

Lees ook deze artikelen