advertentie Obesitas kliniek header januari

Blerickenaren rijden massaal op te slappe banden

Ongeveer zestig procent van de Nederlandse automobilisten rijdt dagelijks rond met te zacht opgepompte banden. In Blerick lag dit getal vandaag met negentig procent nog een stuk hoger.

Om hier iets aan te doen en automobilisten op weg te helpen, loopt in november de nationale campagne Geef je banden lucht. Vandaag was er een bandenteam actief op het Schepenenplein in Blerick. Mensen konden hier gratis de spanning van hun banden laten controleren. Dit was in sommige gevallen hard nodig, volgens Bas Verhoeff van het bandenteam. ‘Er is vandaag zo’n negentig procent afwijking van de juiste bandenspanning. We zorgen voor de correcte spanning en geven de mensen advies hoeveel geld ze kunnen besparen met de juiste bandenspanning.’

Honderd euro

Door op de juiste bandenspanning te letten kan een gemiddelde automobilist zo’n honderd euro per jaar aan brandstof besparen. En dat is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Dat is niet de enige winst, door een betere wegligging van de auto wordt ook de verkeersveiligheid verbeterd.

Volgende week

Volgende week donderdag doet de campagne Geef je banden lucht nog een keer Venlo aan. Vanaf ‘s morgens 09.00 uur staat het bandenteam klaar op de parkeerplaats op de Van Nijvenheimstraat in Venlo-Zuid.