advertentie

Gedrogeerde Belfeldse benzinedief in de kraag gevat

Een oplettende Duitse politieagent heeft gisteren buiten haar diensttijd een 43-jarige man uit Belfeld betrapt bij het op heterdaad stelen van benzine bij een tankstation aan de Kölner Straße in Kaldenkerken.

Achtervolging

De agente zag volgens een bericht van de Duitse politie in Viersen hoe een man meerdere jerrycans vulde, in zijn auto laadde en er vervolgens zonder te betalen vandoor ging. Ze zetten met meerdere getuigen de achtervolging in. De bestuurder reed roekeloos met 100 km/uur door de bebouwde kom tot aan de autobaan richting Venlo.

Onder invloed

Door een technisch mankement kwam de auto van de man tot stilstand langs de autosnelweg, waar hij vervolgens kon worden aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed was is er een drugstest gedaan. Deze wees uit dat hij waarschijnlijk amfetamine en cocaïne had gebruikt.

Kapmes

Ook werd in zijn auto nog een verboden kapmes gevonden en in beslag genomen. Als klap op de vuurpijl bleek de Belfeldenaar niet in het bezit van een geldig rijbewijs en bleken de nummerplaten op zijn auto afkomstig van diefstal.

advertentie

Lees ook deze artikelen