advertentie

Gaslucht vermoedelijk veroorzaakt door rioleringswerkzaamheden

De gaslucht die er donderdag voor zorgde dat een gedeelte van de Maasboulevard bij de Prinsessesingel werd afgesloten, is waarschijnlijk het gevolg van werkzaamheden aan het riool.

Rond 17.30 uur werd een verdachte geur waargenomen. In eerste instantie was het vermoeden dat het aardgas was, maar bij metingen bleek het een andere stof te zijn. De adviseur gevaarlijke stoffen gaf vervolgens aan dat het een stof kon zijn dat vrijkomt bij het coaten van de riolering. Metingen door een gespecialiseerd bedrijf wezen echter uit dat het ook niet om die stof ging. Bovendien was de bron van de geur niet te ontdekken.

Oorzaak

 De brandweer heeft het riool belucht en gespoeld om de concentratie van de stof omlaag te brengen. Het vermoeden is dat de geur wel te maken heeft met de rioleringswerkzaamheden die in Venlo plaatsvinden. De gemeente gaat samen met het bedrijf dat de werkzaamheden verricht, bekijken wat de oorzaak kan zijn. Volgens de veiligheidsdiensten wordt de onbekende stof in zo'n lage concentratie gemeten dat het geen gevaar oplevert voor de gezondheid.