advertentie

Geen gevaarlijke stoffen gemeten in en rond VieCuri

Er zijn in en rond ziekenhuis VieCuri vanochtend geen gevaarlijke stoffen gemeten. De brandweer verrichtte metingen in het ziekenhuis en in de nabijgelegen wijk.

Er is een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse gegaan om metingen te verrichten. De brandweer heeft in het ziekenhuis geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen kunnen meten. Buiten komt wel met enige regelmaat een stinkende lucht voorbij. Buiten is ook op verschillende punten gemeten, eveneens zonder resultaat. Het is nog niet duidelijk welke stof er precies te ruiken moet zijn geweest. 

Een woordvoerder van VieCuri laat weten dat de brandweer rond half twaalf weer vertrokken is. 'Gelukkig zijn er geen gevaarlijke stoffen in of rond het ziekenhuis gemeten. De veiligheid van onze medewerkers en patiënten is dus niet in het geding geweest', zegt de woordvoerder. 

Spoedpost

De brandweer werd rond 10.20 uur gealarmeerd en ging met twee bluswagens ter plekke. De brandweer stond opgesteld ter hoogte van de spoedpost aan de Professor Gelissensingel.