advertentie Viecuri Mooi

Frans Pollux brengt lp uit bij 25-jarig artiestenjubileum

Frans Pollux presenteert komend weekend bij zijn concerten in Baarlo een nieuw album. Dat verschijnt alleen op vinyl.

De concerten onder de noemer Baolders Boerderieke zouden eigenlijk half juli plaatsvinden maar werden toen op het laatste moment afgelast vanwege het hoogwater. Komend weekend gaan de vier uitverkochte concerten alsnog door.

Zomerparkfeest

De lp NOOW is daar te koop en ligt vanaf het weekend ook bij Sounds. NOOW was eigenlijk bedoeld als speciale, gelimiteerde release omdat Pollux dit jaar op Zomerparkfeest zou spelen ter ere van zijn 25-jarig artiestenjubileum. Dat ging zoals bekend niet door en dus verschijnt de plaat een week later.

Weesliedjes

Op de lp staan twaalf losse liedjes die Frans Pollux de laatste jaren heeft opgenomen. Ze verschenen tot nu toe alleen op streamingkanalen. 'Deze liedjes zijn gemaakt tussen 2018 en dit voorjaar. Iemand noemde die liedjes verweesd', zegt Pollux. 'Ze hebben geen thuis, geen album, ze waren er ineens en ze dwalen rond. Omdat dit het vijfentwintigste jaar is dat ik liedjes maak, wilde ik iets voor die weesliedjes doen.'

Op het album staan onder meer de liedjes Same, Welkôm Heej, Leech zal 't waere weer, Doënderbeej en de 3FM-versie van Hald mich 's vas, met strijkers.