advertentie

Weg open voor woningbouw op kazerneterrein

De weg ligt open voor woningbouw op het kazerneterrein. Dat liet verantwoordelijk wethouder Marij Pollux vanavond weten in Nedinscoplein.

Duidelijk is ook dat het zeventiende-eeuwse Fort Sint Michiel een belangrijke rol speelt in de nieuwe kazerneplannen, die kleinschalig moeten zijn. Oud-wethouder Herman Janssen noemde het opgraven van het fort de voornaamste ontwikkeling sinds de aankoop van het terrein in 2006.

Geen grote plannen
In de talkshow werd vanavond gepraat over de toekomst en het verleden van het kazerneterrein. Janssen was wethouder ruimtelijke ordening toen de Frederik Hendrik Kazerne en de omliggende grond werden aangekocht door de gemeente. Volgens hem is het zaak om niet opnieuw met grote vergezichten te komen maar snel aan de slag te gaan en de historie daar nauw bij te betrekken.

Helmond als voorbeeld
Hij noemde de Helmondse wijk Brandevoort als voorbeeld voor Venlo. ‘De hele wijk heeft een historische uitstraling die terugkomt in het materiaalgebruik en de architectuur. Zoiets moeten we hier met woningbouw rond het fort ook doen,’ stelde Janssen. De opmerking is opvallend, omdat bij de aankoop twaalf jaar geleden woningbouw expliciet werd genoemd als ontwikkeling die niet gewenst was op het terrein.

Niet onder de grond
De oud-wethouder kreeg bijval van de huidige verantwoordelijke Marij Pollux. Ze zei over het fort dat het een schat is die niet onder de grond geduwd moet worden. Wel stelde ze dat het puzzelen zal zijn hoe het allemaal gerealiseerd zal kunnen worden.

Wethouder Pollux gaat maandag in gesprek met mensen die vragen of ideeën hebben over het kazerneterrein.