advertentie Obesitas kliniek header januari

Filmtheater krijgt gemeentelijke bijdrage voor nieuw klimaatbeheerssysteem

Filmtheater De Nieuwe Scene krijgt van de gemeente een bijdrage van maximaal 25.000 euro voor de aanschaf van een nieuw klimaatbeheerssysteem. Het gaat om de helft van de investering.

Het filmtheater gaf in overleggen met de gemeente aan dat vervanging van het defecte systeem noodzakelijk is. De Nieuwe Scene is niet in staat om de kosten van zo'n 50.000 euro helemaal zelf te dragen en daarom springt de gemeente bij. 'Bij hoge uitzondering en éénmalig', schrijft het stadsbestuur in een brief aan de stichting achter het filmtheater.

Mobiel

Argument voor de investering is het feit dat De Nieuwe Scene volgens de gemeente een belangrijke rol speelt binnen de culturele infrastructuur: 'wij achten het voorbestaan van het filmhuis van belang voor onze inwoners'. De komende jaren worden geen andere grote investeringen verwacht. Dit is meegenomen in de afweging. Het nieuwe klimaatbeheerssysteem moet een mobiele installatie worden, die kan worden meegenomen mocht het filmtheater verhuizen naar een andere plek.